Uppdatering kring C-kullen och säsongens sista rådjursjakt

Valparna från Gamekeeper’s C-kull (Klapps Klapp-Fritzon – Gamekeeper’s Chill Out) är nu drygt 8 månader gamla. Rapporter från deras ägare vittnar om god jaktlust och bra drevegenskaper. Dessutom har de varit jaktligt mogna tidigt och det är skjutet rådjur och/eller älg för flera av dem. Drevtiderna har varierat från 10 minuter till 1,5 timma(!), och deras sök verkar lovande. Mentalt verkar de vara ganska tuffa. Trevliga, men hårda. Efter min inrådan har de inte släppts med flit på gris eller i gryt. Jag anser det bättre att vänta med sådana erfarenheter tills de är något äldre och mentalt stabilare. Icke desto mindre har ett par av dem drivit gris efter eget initiativ.
Jag har uppriktigt sagt inte släppt Curry särskilt många gånger. Jakter där det skall presteras har stått på agendan och sådana dagar är inte rätt tillfälle att ge en unghund den tid som krävs. Idag, den sista dagen på klövviltjakten med hund, fick hon emellertid gå två såter. Det är roligt att se hur hon utvecklas från gång till gång. Hon uppvisade fin energi idag, söker rappt och tar an löpor med stor energi. “Poletten” har väl inte riktigt trillat ner än. Hon är mycket hård i skallet, och ibland driver hon trettio minuter, ibland någon minut. När hon idag kom fram till ett nyskjutet rådjur kunde jag belåtet konstatera hur den heliga elden tändes i hennes omedvetna blick. En nyttig erfarenhet som hon förhoppningsvis processar på ett bra sätt under kommande jaktuppehåll.
Säsongens sista rådjursjakt då? Jo, förutom Curry fick Zetor, Hilda och eleven Markus drever göra tjänst. Resultatet blev 4 rådjur och en hare. På bilden; nöjda elever och kollega med “paraden”.

20130131-213156.jpg

20130131-225200.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *