Gamekeeper’s Chill Out i provgrytet

Just hemkommen efter första vändan till provgrytet med Chilli. Hon är nu 11 månader och det är första gången hon ser en levande grävling. Jag måste erkänna att jag aldrig sett en unghund – hane eller tik – med så in i helsike mycket “gåpåanda”. Känner mig ganska säker på att hon redan nu skulle jobba hårt och kompromisslöst i ett naturgryt, men väljer att ge henne lite mer tid att mogna innan de verkliga bataljerna tar vid. Skall bli spännande att följa hennes utveckling.

I övrigt är det full rulle; dvärghönsen som skall ruva fram fasan- och rapphönsägg börjar lägga sig, vorstehvalpen Zita har blivit varse att det faktiskt är ganska trevligt att lyda husse, och gamla Mirra har gjort förtjänstfulla arbeten vid någon skyddsjakt i gryt. Av vad jag hört från Kenth, så verkar tjt-valparna hos honom växa väl och Syrena gör ett utmärkt mamma-arbete.

3 comments

 1. Hej

  Kul att det funkar, hon har ju lite att bevisa. Hennes far klarade ju både fält-, skogsprov, 2st sprängarprov och vildsvinsprovet före två års ålder. Tog ganska exakt
  6 månader, så det är upp till bevis 😉

  1. Det skall vi nog ordna! Man skall visserligen alltid vara ödmjuk inför sin unghunds prestationer, men hittills ser det lovande ut. Det roliga är att när Chilli gör något för första gången är det som om hon aldrig gjort annat – drev, vatten och nu i gryt – hon är född tränad. Sen kan man ju alltid slipa på detaljerna.

   Som morot skickar jag tillbaka en utmaning till dig; vem tar första priset på gebrauchsprüfung – far eller dotter 😉

   1. Hej

    Jag vet vad du menar, med att allt verkar finnas där. Det har varit precis likadant med Zebb:en, det enda som har “tränats” med honom, är att han var i provgryt 2 gånger innan han gjorde sin första provstart. Han var drygt 10 månader, när han första gången hittade gris på egen hand som han fick fart på. Angående “utmaningen”? Tja.. vi får se vad som händer……… Helt klart är att hela tenniskullen har blivit riktigt bra och “vintöserna” verkar ju visa samma tendenser.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *