Morkullejakt

De sträckande morkullorna börjar dyka upp med ökad frekvens i skog och mark. Det är mitt intryck att de är lite senare än vanligt. Kanske p.g.a. det varma höstvädret? Hursomhelst bjuder de, som jag tidigare nämnt, på en makalöst fin jakt och de uppskattade femtonminutersjakterna bedrivs så ofta jag har möjlighet. När jag går på morkullejakt vill jag kunna slappna av och fokusera på skyttet. Hundens stadga i skott och andra dressyrdetaljer får bli en bisak, varför Epson är den självskrivne följeslagaren. Han sköter sitt och jag sköter mitt! Gamla Stella är förvisso en morkullehund av rang, men hon är som sagt utplacerad hos en jaktintresserad granne, där hon förvisso går på jakt efter kullor så ofta hennes nye husbonde hinner. Det känns roligt att introducera fler jägare till denna fantastiska jaktform på ett förnämligt och välsmakande villebråd.

Epson får beröm av husse efter ännu ett bra arbete på den mystiska fågeln

Epson får beröm av husse efter ännu ett bra arbete på den mystiska fågeln

Epsons jaktklokhet kommer väl till pass under morkullejakten

Epsons jaktklokhet kommer väl till pass under morkullejakten