Vårträning

En fin sak med att äga stående fågelhundar är att man får jaktträna dem t.o.m. den 15e april. Utan bössa förstås, men det gör inte så mycket. Fina fågelarbeten och känslan av att nå framåt i dressyren uppväger avsaknaden av skott! Tog för ovanlighetens skull med mig kameran idag. Blev en fin bild på Epson i stånd för nyslagen rapphöna, samt två huvudstudier av Hatari och Penny.

Den sistnämnda, som egentligen heter Zettertjärns Godiva, är en gordonsetter som jag tränar åt Jonatan Fexgård i Varberg. En trevlig tik som när hon kom hit för ett par veckor sedan varken stod för fågel eller jagade med sin förare. Idag gick hon riktigt trevligt, stod för en rapphöna som tyvärr lättade innan jag kommenderat avance, men det fina var att hon respekterade prompt! Även Hatari och Epson (som synes ovan) har haft några fina fågeltagningar idag. 

One comment

  1. Bra bilder du har tagit. Du får ta med dig kameran lite oftare. Roligt att min hund har börjat jaga med dig. Det luktar första pris till hösten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *