Pappa och Tove drog till Skåne

Trots att den senaste snön försvann på ett dygn längtade jag ner till Skåne för lite mer vår och rejäla fält för hundarna att sträcka ut på. I tisdags morse packades således dotter och hundar i bilen och vid 9-tiden anlände vi Hejdeholm för en kopp kaffe (och gröt till Tove) hemma hos Sten Rönnerling och hans fru Bodil. Kanonväder och fin vind, samt välgående hundar och ett par fina fågeltagningar som de skötte bra gjorde dagen minnesvärd. Dessutom var det roligt att se Stens senaste pointer som han har för dressyr. En ung hanhund efter hans gamla Sugarcane och den danska tiken Ringlias Aura. Vad fart, stil och “gålust” beträffar var han mycket lik min Hatari och som Sten sa om de båda; “Det är härligt att se unghundar som tar för sig“. Nedan är en bild när unghanen står för fågel och Sten går fram för att ge resningskommando.

Efter övernattning hos vorstehmannen Robert Rönngren åkte vi igår till Toppeladugård för att om möjligt få några fina situationer på lite kvarvarande fasaner och rapphöns. På Toppe mötte vi också Bertil Mårtensson med två unga pointertikar, varav den ena, Bendt’s Diba, är halvsyster till Hatari. Det blev en intressant dag med ömsom vin, ömsom vatten. Det är väl en av anledningarna till att det här med fågelhundar är så fruktansvärt roligt; att både en själv och hunden utvecklas och lär sig hur man skall hantera olika situationer. Motgångar blir till erfarenheter och man får intressanta gåtor att lösa för att nå längre i sitt handhavande av hunden och jakten över den.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *