Söndagspromenad med familjen

Trots att vårträningen med fågelhundarna ännu pågår, blir det ändå lite mer tid över för familjen nu när den mesta “vanliga” jakten är till ända. Sambo, dotter och undertecknad tog därför en söndagspromenad i det friska vårvädret. Med var också Chilli och Zita. Efter ett par hundra meter längs grusvägen, precis vid en dikestrumma, for Chilli åt sidan. På andra sidan den lilla bäcken skymtade jag en mörk strimma – mink! Chilli kastade sig över bäcken och minken dök i vattnet, simmade under isen in i vägtrumman. Chilli, som vid det laget tillfullo begripit situationens allvar, dök också igenom isen och det var med viss möda som jag fick upp henne. Sambon Frida såg minken komma ut ur trumman och slinka in mellan ett par stenar i vägkanten. Chilli var strax där och började skälla och krafsa. Familj och hundar fick bli kvar, medans jag gick hem efter revolver och armeringsjärn. Tillbaka till platsen för jakten gick det enkelt att med armeringsjärnets hjälp “lirka” minken i skjutbar position och .22an formulerade epilogen. Chilli och t.o.m. lilla Zita som bara är 3½ månad gav minken en rejäl omruskning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *