15e april

Sista vårträningsdagen med fågelhundarna. Gårdagen tillbringades i Skåne där alla tre jyckarna hade roligt med parhönsen på Hejdeholm. Bäst gick nog Hatari som förvaltade sin enda chans på fågel mycket väl. De äldre hundarna hade någon stöt vardera trots god vind (åtminstone i våra tvåbenigars tycke), men lyckades även prestera något bra fågelarbete. Efter en lång och trevlig dag med Sten Rönnerling beslöt jag att ta en sväng söderut ner till Anders och Biddi på Viarps kennel innan hemfärden. Det var roligt att visa upp Hatari för dem, även om hon inte gick som hårdast efter dagens övningar. Dessutom var det kul att se hennes syster Hazel, samt halvsyster Elja i aktion. Att jag dessutom fick tillfälle att tala om för både Hatari och settern Penny hur jag ser på har- och rådjursjakt var också nyttigt för de båda.

Idag skiner solen över Ljunglid och Epson har presterat ett fint fågelarbete på ett rapphönspar. Se bilden. När fältträningen nu är tillända börjar apportdressyr för Hatari och träning i bruksgrenar inför planerad start på Gebrauchsprüfung med TJT’n Chill Out. Det finns alltid något att göra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *