♂ Jägarhults Banjo

Född: 7 december 2006
Sire:
RR SE JCH Rami
Dame:
J RR Rosebird Anja Etelävouren
Stamtavla i tre led
HD: AA
Titlar:
RR SE J(RÄV)Ch SE UCh
Vandringspris: SFFs Vandringspris “Rävpokalen”

Jaktprov: Särskilt Rävprov 1: pris, 59 poäng; Elitprov Räv 1:a pris 63+61 poäng. Vinnare av Hallandsräven 2011. Elitprov Räv 0 pris, men första dagens 1a med 60 egenskapspoäng räckte till 3e-plats i Räv-SM 2011.

Utställning: 3X CERT, CACIB samt 2X BIM

Beskrivning:

En riktigt bra stövare som kommit att bli en rävspecialist av rang. Gjorde rävdrev på ett par timmar redan innan sin ettårsdag. Tar an gamla slag, väcker lagom mycket och skäller ståndskall om Mickel går i gryt. Skadeskjutna rävar ovan jord fixar han själv. Detta sammantaget gör honom till en mycket effektiv rävhund. Vid sin 8-årsdag har han drygt 130 skjutna rävar på sitt samvete. Det är även skjutet grävling, iller och mink för honom. Att han dessutom har en kanonmentalitet och god exteriör är bara att tacka för.
Banjo har en kull född i april 2012 undan Ögärdets Bibby. Min parningsvalp Foxy ur den kullen, samt hennes syskon visade redan tidigt friska takter. Det är redan (jan/feb 2013) skjutet räv för samtliga. En av dem, Fox, har dessutom tagit ett 1a-pris på Särskilt Rävprov med hela 61 egenskapspoäng!