♂ Stenbitens Epson

epsonspikarrappisarFödd: 29 april 2008
Sire:
NJCh Black Luckys Rapp
Dame:
J Hesselhöj Estelle
Stamtavla i tre led

HD: AA
Titlar
: J
Jaktprov: 1 ökl HP, 4SKL på SPK’s huvudprov 2015, var även en av fyra hundar i det Svenska laget som vann Nordisk Pointermatch 2013

Utställning: SE UCh, 4xCK, 1xBIR, 1xBIM

Beskrivning:

En pointer från Sten Rönnerlings uppfödning. Besitter fart, stil och medfödd reviering tillsammans med vass näsa och starka ståndanlag. Hans starkaste sidor är viltfinnarförmågan, apporteringen och, kanske framförallt, hans oerhörda styrka under många och långa dagars jakt. I fjällen t.ex. är det han som går längst och hårdast oavsett om det är första eller femte dagen. Fungerar på både fjäll och fält såväl som i skog och det är skjutet hyggligt med både fasaner, rapphöns och ripor, såväl som några tjädrar, orrar och morkullor över honom. Kenth har generaliserande sagt att “en klasshund får antingen 1a pris eller nolla på prov“. Detta stämmer till viss del på Epson. Då han är min första stående fågelhund och jag dresserat honom helt själv kan man väl säga att t.ex. stadgan inte alltid varit hundraprocentig. Som bekant bidrar inte en husses skjutgladhet till att befästa sådana dygder hos en hund av den heta sorten, men vi lär oss tillsammans Eppe och jag. Lydnaden i flog och skott har stadigt förbättrats och på SPK’s/GFK’s prov på Gotland tog han sin första provmerit – ett 1a pris med HP!

Epson har idag tre kullar. Den äldsta; Lyngbergas N-kull, är två år gammal. Av de valparna har Nora 1UK och 2UKL, Nicke 2UKL och Ninja 2UKL. De första provstarterna från Epsons kull med Carnbrings tik Tiurskogens Penny har resulterat i 1Ukl för Little Mill, samt 2Ukl för Black Bull. Little Mill blev dessutom bästa hund på FA’s vår-Ukl i Skåne 2015! Systern Caol Ila blev bästa unghund på SPK’s huvudprov 2015, samt två i Guldpokalfinalen. Hon har erhållit 1ukl + 1hpUKL.

Nedan följer domare Bjerke Anderssons provkritik:

PH STENBITENS EPSON S43660/2008, äg & för Kalle Stolt, Borås

Går i mycket bra stil i utmärkt fart. Mycket bra reviering i alla sina tre släpp. Tar i sitt första släpp ett skarpt stånd, reser i etapper, helt lugn i flog och skott. Apporterar utmärkt, en fågel som vi trodde låg på det stället där den föll. Men Epson var klokare än vad vi var och hämtade fågeln en bra bit därifrån. Andra släpp = klassök med partnern. I tredje släpp får han mycket mark avsökt. 1 hp ökl.